به گزارش شهرآرانیوز، نشست رئیسجمهور با «دانشمندان یک درصد برتر جهان» همانطور که از نامش پیداست، جلسهای جدی با حضور مقام اول اجرایی کشور و برگزیدگان جامعه نخبگان و دانشگاهیان کشور بود تا آنها راهکارهایی را برای بهبود اوضاع کشور به گوش رئیسجمهور برسانند، اما ویدیوی اظهارات عجیب یکی از مدعوین به نام داوود دومیری گنجی مقابل رئیسجمهور، باعث شده تا ویدیوی بخشی از این نشست، دستمایه سرگرمی بسیاری از کاربران شبکههای اجتماعی قرار گیرد و هشتگ «پایتون» داغ شود.
واکنش کاربران شبکههای اجتماعی به اظهارات داوود دومیری چه بود؟
بسیاری از کاربران در شبکههای اجتماعی، اظهارات دومیری را دستمایه شوخی قرار دادهاند و نوشتهاند: «این پایتون بچه هم میخوابونه؟» یا نوشتهاند که «یه پایتون چیه اونم نداریم.. مجبور شدم خودم ظرفا رو بشورم»
برخی از کاربران دیگر هم دومیری را با مرحوم مریم میرزاخانی، ریاضیدان مطرح کشورمان مقایسه کردهاند و نوشتهاند که «امروز و امشب و بعد از ماجرای پایتون، دائم به مریم میرزاخانی فکر میکنم؛ دانشمند جوانی که با هوش و تلاش خودش بر قله دانش ریاضی نشست و مایه آبروی و اعتبار ما ایرانیان شد. حالا مقایسه کنید با دکترنماها و استادان سهمیهای که مایه وهن و سرافکندگیاند.»
برخی دیگر از کاربران هم با جست و جوی نام داوود دومیری در پایگاههای رتبهبندی تولیدات پژوهشهای علمی، نوشتهاند که دومیری دارای شاخص اچایندکس ۱۲۰ است و بیش از ۵۴ هزار بار تاکنون به مقالاتش ارجاع شده است. شاخص H یا H-Index یک مقیاس عددی است که نشان می دهد یک محقق چقدر عملکرد موثری داشته است.
کاربری درخصوص رتبه علمی بالای دومیری نوشته که «برای من عجیبه که شخصیت دانشگاهی با این رتبه بالای علمی که روی داینامیک غیرخطی کار میکند، چطور انقدر در شناخت اصلیترین زبان برنامهنویسی رشتهاش بیاطلاعه؟! شاید لازم است که سیاست کلی رتبهبندی علمی در سطح دنیا تغییر کند!»
برخی دیگر از کاربران هم اشاره کردهاند که بعضی از اساتید بهنام دانشگاهی، خودشان فعالیت علمی آنچنانی ندارند و با استفاده از مقالات تولید شده و پایاننامههای دانشجویان، معروف میشوند و رتبه علمی کسب میکنند.
یکی از کاربران در این خصوص نوشته «افراد حاضر تو این جلسه به خاطر تعداد مقالات بسیار بالاشون به عنوان دانشمند معرفی شدن.ای کاش میشد تو این جلسه از این دانشمندان خواست که عنوان ۱۰ تا از صدها مقالهای که در یکسال گذشته به اسمشون نوشته شده رو بگن!»
کاربر دیگری هم در این موضوع نوشته «داوود دومیری گنجی استاده و احترامش واجب، ولی چطوری میشه شما ۱۰۸۲ مقاله داشته باشی، ولی ندونی پایتون کجای کار کمکت کرده؟ دانشگاه رفتهها میدونن این درد سالهاست با دانشگاههای ماست، عطش لیست شدن در مقاله و استادهایی که اسمشون در همه تحقیقات هست! بیشترین سایتیشن رو داری، پس باسواد ترینی!»
یکی دیگر از کاربران هم با اشاره به اینکه دومیری از نظر تعداد مقاله ثبت شده علمی رتبه بسیار بالایی را کسب کرده، او را با مرحوم مریم میرزاخانی مقایسه کرده و نوشته که «اگر میرزخانی ایران بود نمیتوانست در دانشگاههای ایران رسمی بشود، چون تعداد مقالهاش کم بود. یعنی حتی یک مقاله هم نداشت وقتی دکترایش را گرفت.»
یکی از کاربران هم با انتشار تصویری از یک صفحه از کتاب «کار و فناوری» پایه هفتم آموزش متوسطه، از اظهارات ضد و نقیض دومیری درخصوص پایتون تعجب کرده و نوشته «نکته جالب اینه که آموزش برنامهنویسی با محوریت پایتون از پایهی هفتم وارد کتابهای درسی شده.»
برخی دیگر از کاربران هم نوشتهاند که جملهبندی دومیری در اظهاراتش مقابل رئیسجمهور عجیب و بعضا جملاتش بیربط به همدیگر بود، اما به وسعت کاربرد پایتون در علوم مختلف اشاره کردهاند و نوشتهاند که «او پر بیراه هم نگفته و واقعا با پایتون هر کار عجیبی میشه کرد!»
کاربری هم با اشاره به اینکه اصلا عنوان «دانشمندان یک درصد برتر جهان» برای این نشست رئیسجمهوری صحیح نبوده و عبارت صحیح برای این گردهمآیی «پژوهشگران پُر استناد» است. او دراینباره نوشته «عبارت دقیق «پژوهشگران پُر استناد» هست که در ایران به غلط «یک درصد دانشمندان برتر جهان» ترجمه و متداول شده. نه پژوهشگر (مقاله نویس) لزوماً دانشمند است و نه «پر استناد» لزوماً معادل «برتر جهان». صرفاً یک شاخص از شاخصهای علمسنجی است که در ایران شیوع زیادی پیدا کرده است.»
منبع: ایسنا